NOWE >>>
POPULARNE ARTYKUŁY
HORECA
Wielkopolski Mikser Kulinarny z Ernestem Jagodzińskim w ramach programu "Szef dla Młodych Talentów"
- Kategoria: HORECA

13. stycznia br. w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu odbył się pierwszy, wielkopolski Mikser Kulinarny w ramach programu ,,Szef dla Młodych Talentów”. Gośćmi wydarzenia byli m.in. Malka Kafka, właścicielka sieci ,,Tel Aviv Urban Food” oraz Ernest Jagodziński, szef kuchni restauracji ,,Cucina 88” w Poznaniu.
Francuskie bazy kulinarne marki CHEF w ofercie MAKRO
- Kategoria: HORECA

Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska wprowadziła do swojej oferty bazy kulinarne francuskiej marki CHEF w formie pasty oraz koncentratów. Produkty wyróżniają się naturalnym smakiem i nie zawierają konserwantów.
MAKRO przybliża życie codzienne polskich przedsiębiorców z sektora gastronomicznego
- Kategoria: HORECA

11 października br. na klientów restauracji, sklepów i punktów usługowych czekać będą liczne oferty specjalne przygotowane z okazji ,,Dnia Własnego Biznesu”. W ramach akcji firma MAKRO Cash&Carry Polska przygotowała serię filmów pokazujących dzień z życia polskich przedsiębiorców.
"Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016" - podium dla Trójmiasta, Gorzowa Wielkopolskiego i Warszawy
- Kategoria: HORECA

W piątek, 21 października odbył się finał ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016”. Na najwyższym podium stanął zespół z Trójmiasta - Tomasz Grota oraz Mikołaj Kobryń. Maciej Pisarek i Dariusz Serkis z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim zajęli II miejsce, zaś III przypadło młodym kucharzom z Warszawy - Maciejowi Małeckiemu i Michałowi Sosze.
Światowy Dzień Własnego Biznesu po raz pierwszy w Polsce
- Kategoria: HORECA

11. października br. na klientów restauracji, sklepów i punktów usługowych czekać będą liczne oferty specjalne przygotowane w ramach Międzynarodowego Dnia Własnego Biznesu. W Polsce organizatorem inicjatywy jest sieć hurtowni MAKRO Cash & Carry.
Finały Mistrzostw Młodych Kucharzy już w tym tygodniu
- Kategoria: HORECA
Niespełna 3 dni dzielą nas do finałów Mistrzostw Młodych Kucharzy. Potyczki uczestników konkursu z wykorzystaniem produktów z black boxa będą oceniać polscy mistrzowie kulinarni: Michał Bryś, Paweł Oszczyk, Witek Iwański, Agata Wojda i Michał Kuter oraz Justyna Adamczyk, redaktor naczelna Żółtego Przewodnika Gault & Millau Polska.
Znamy uczestników półfinału konkursu ,,Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016"
- Kategoria: HORECA
Zakończył się II etap eliminacji do konkursu ,,Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016". W półfinale, który odbędzie się już 20. października w Akademii MAKRO w Warszawie, wezmą udział aż 24 zespoły.