Reklama

  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

HORECA

Wielkopolski Mikser Kulinarny z Ernestem Jagodzińskim w ramach programu "Szef dla Młodych Talentów"

13. stycznia br. w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu odbył się pierwszy, wielkopolski Mikser Kulinarny w ramach programu ,,Szef dla Młodych Talentów”. Gośćmi wydarzenia byli m.in. Malka Kafka, właścicielka sieci ,,Tel Aviv Urban Food” oraz Ernest Jagodziński, szef kuchni restauracji ,,Cucina 88” w Poznaniu.

Czytaj więcej...

 

Francuskie bazy kulinarne marki CHEF w ofercie MAKRO

Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska wprowadziła do swojej oferty bazy kulinarne francuskiej marki CHEF w formie pasty oraz koncentratów. Produkty wyróżniają się naturalnym smakiem i nie zawierają konserwantów.

Czytaj więcej...

MAKRO przybliża życie codzienne polskich przedsiębiorców z sektora gastronomicznego

11 października br. na klientów restauracji, sklepów i punktów usługowych czekać będą liczne oferty specjalne przygotowane z okazji ,,Dnia Własnego Biznesu”. W ramach akcji firma MAKRO Cash&Carry Polska przygotowała serię filmów pokazujących dzień z życia polskich przedsiębiorców.

Czytaj więcej...

"Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016" - podium dla Trójmiasta, Gorzowa Wielkopolskiego i Warszawy

W piątek, 21 października odbył się finał ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016”. Na najwyższym podium stanął zespół z Trójmiasta - Tomasz Grota oraz Mikołaj Kobryń.  Maciej Pisarek  i Dariusz Serkis z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim zajęli II miejsce, zaś III przypadło młodym kucharzom z Warszawy - Maciejowi Małeckiemu  i Michałowi Sosze.

Czytaj więcej...

Światowy Dzień Własnego Biznesu po raz pierwszy w Polsce



11. października br. na klientów restauracji, sklepów i punktów usługowych czekać będą liczne oferty specjalne przygotowane w ramach Międzynarodowego Dnia Własnego Biznesu. W Polsce organizatorem inicjatywy jest sieć hurtowni MAKRO Cash & Carry.

Czytaj więcej...

Finały Mistrzostw Młodych Kucharzy już w tym tygodniu

Niespełna 3 dni dzielą nas do finałów Mistrzostw Młodych Kucharzy. Potyczki uczestników konkursu z wykorzystaniem produktów z black boxa będą oceniać polscy mistrzowie kulinarni: Michał Bryś, Paweł Oszczyk, Witek Iwański, Agata Wojda i Michał Kuter oraz Justyna Adamczyk, redaktor naczelna Żółtego Przewodnika Gault & Millau Polska.

Czytaj więcej...

Znamy uczestników półfinału konkursu ,,Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016"

Zakończył się II etap eliminacji do konkursu ,,Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016". W półfinale, który odbędzie się już 20. października w Akademii MAKRO w Warszawie, wezmą udział aż 24 zespoły.

Czytaj więcej...