Reklama

  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

HORECA

Hotels.com odkrywa 17 sposobów na korzystniejsze zaplanowanie wakacji

Początek czerwca dla wielu oznacza oficjalne rozpoczęcie sezonu urlopowego. Dla tych, którzy jeszcze nie zdążyli zaplanować swojego wakacyjnego wypoczynku, eksperci Hotels.com® przygotowali specjalne rady, które podpowiedzą, jak podróżować taniej i mądrzej, nie tylko latem, ale i przez cały rok. 

Czytaj więcej...

 

Letnie długi gastronomii

Aż 273,8 mln zł długów mają restauratorzy oraz producenci piwa, napojów i lodów – wynika z danych Krajowego Rejestru Długów. W parze z błyskawicznie rosnącym popytem na usługi gastronomiczne i produkty sezonowe nie zawsze idzie dobra kondycja finansowa firm z tego segmentu. W ciągu ostatnich czterech lat ich zadłużenie wzrosło prawie 3-krotnie. Rekordzista, restaurator z Rybnika, ma do oddania astronomiczną kwotę 4 mln zł. Rosnące koszty zatrudnienia, silna konkurencja i uzależnienie od pogody potrafią osłabić nawet najmocniejszych graczy na rynku usług i produktów sezonowych.

Według ostatniego raportu „Rynek gastronomiczny 2017” Gfk wartość tej branży w Polsce wynosi ponad 36 mld zł. W porównaniu z poprzednim rokiem wzrosła o przeszło 10 proc. W restauracjach wydajemy średnio już 98 zł miesięcznie, a odwiedzamy je przeciętnie raz w tygodniu. Co czwarty klient zamawia jedzenie przez telefon. Najczęściej korzystamy z pizzerii, restauracji i fast foodów.

Czytaj więcej...

KFC promuje kultowy Kubełek grą na Messengera



Ile kawałków kurczaka zmieści się w kultowym Kubełku KFC? Tyle, ile uda się do niego wrzucić!  Fani KFC mają okazję poćwiczyć refleks w angażującej grze w popularnej aplikacji Messenger, a także zagrać o kupony na Wtorkowy Kubełek, który wraca właśnie w promocyjnej cenie do menu sieci restauracji.

Czytaj więcej...

Nowy koncept gastronomiczny w Avenidzie Poznań

Poszerzany tenant-mix to istotny element rozwoju Avenidy Poznań. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów i podróżnych, centrum handlowe rozbudowało swoją ofertę restauracyjną o całodobowy punkt gastronomiczny. Puzzle Pizza to pierwszy poznański koncept oferujący indywidualną kompozycję składników prezentowanych w formie bufetu.

Czytaj więcej...

Wakacyjne staże zwieńczeniem sukcesu pierwszej edycji "Szefa dla Młodych Talentów"

Dziewięć spotkań edukacyjnych, blisko 1100 uczestników z całej  Polski, setki doświadczeń, tysiące inspiracji i niezliczona ilość wiedzy – tak można podsumować pierwszą odsłonę programu „Szef dla Młodych Talentów” prowadzonego przez MAKRO Polska. Edycję wieńczą staże w najlepszych restauracjach dla piętnastu wyróżnionych uczniów.

Czytaj więcej...

Burgery Premium Maestro ponownie w McDonald’s!

4 października do oferty McDonald’s powróciła linia burgerów premium Maestro, która latem cieszyła się dużym zainteresowaniem gości. Tym razem, obok znanego już burgera Maestro Grilled Cheese pojawia się pyszna nowość – Maestro Grilled Veggies. To pierwszy w historii McDonald’s burger z pysznymi grillowanymi warzywami. W ofercie dodatków po raz kolejny pojawiły się zakręcone frytki z sosem śmietanowym. Dla wielbicieli deserów czeka także nowość – lody o smaku orzechowym!

Czytaj więcej...

Łosoś Jurajski - ryba bez toksyn i GMO w MAKRO

Na półkach MAKRO Polska pojawił się jedyny w swoim rodzaju produkt – Łosoś Jurajski, hodowany w proekologicznej fermie wykorzystującej wodę geotermalną sprzed 150 milionów lat.

Czytaj więcej...