NOWE >>>
POPULARNE ARTYKUŁY
HORECA
Hotels.com odkrywa 17 sposobów na korzystniejsze zaplanowanie wakacji
- Kategoria: HORECA
Początek czerwca dla wielu oznacza oficjalne rozpoczęcie sezonu urlopowego. Dla tych, którzy jeszcze nie zdążyli zaplanować swojego wakacyjnego wypoczynku, eksperci Hotels.com® przygotowali specjalne rady, które podpowiedzą, jak podróżować taniej i mądrzej, nie tylko latem, ale i przez cały rok.
Letnie długi gastronomii
- Kategoria: HORECA
Aż 273,8 mln zł długów mają restauratorzy oraz producenci piwa, napojów i lodów – wynika z danych Krajowego Rejestru Długów. W parze z błyskawicznie rosnącym popytem na usługi gastronomiczne i produkty sezonowe nie zawsze idzie dobra kondycja finansowa firm z tego segmentu. W ciągu ostatnich czterech lat ich zadłużenie wzrosło prawie 3-krotnie. Rekordzista, restaurator z Rybnika, ma do oddania astronomiczną kwotę 4 mln zł. Rosnące koszty zatrudnienia, silna konkurencja i uzależnienie od pogody potrafią osłabić nawet najmocniejszych graczy na rynku usług i produktów sezonowych.
Według ostatniego raportu „Rynek gastronomiczny 2017” Gfk wartość tej branży w Polsce wynosi ponad 36 mld zł. W porównaniu z poprzednim rokiem wzrosła o przeszło 10 proc. W restauracjach wydajemy średnio już 98 zł miesięcznie, a odwiedzamy je przeciętnie raz w tygodniu. Co czwarty klient zamawia jedzenie przez telefon. Najczęściej korzystamy z pizzerii, restauracji i fast foodów.
KFC promuje kultowy Kubełek grą na Messengera
- Kategoria: HORECA
Ile kawałków kurczaka zmieści się w kultowym Kubełku KFC? Tyle, ile uda się do niego wrzucić! Fani KFC mają okazję poćwiczyć refleks w angażującej grze w popularnej aplikacji Messenger, a także zagrać o kupony na Wtorkowy Kubełek, który wraca właśnie w promocyjnej cenie do menu sieci restauracji.
Nowy koncept gastronomiczny w Avenidzie Poznań
- Kategoria: HORECA
Poszerzany tenant-mix to istotny element rozwoju Avenidy Poznań. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów i podróżnych, centrum handlowe rozbudowało swoją ofertę restauracyjną o całodobowy punkt gastronomiczny. Puzzle Pizza to pierwszy poznański koncept oferujący indywidualną kompozycję składników prezentowanych w formie bufetu.
Wakacyjne staże zwieńczeniem sukcesu pierwszej edycji "Szefa dla Młodych Talentów"
- Kategoria: HORECA
Dziewięć spotkań edukacyjnych, blisko 1100 uczestników z całej Polski, setki doświadczeń, tysiące inspiracji i niezliczona ilość wiedzy – tak można podsumować pierwszą odsłonę programu „Szef dla Młodych Talentów” prowadzonego przez MAKRO Polska. Edycję wieńczą staże w najlepszych restauracjach dla piętnastu wyróżnionych uczniów.
Burgery Premium Maestro ponownie w McDonald’s!
- Kategoria: HORECA
4 października do oferty McDonald’s powróciła linia burgerów premium Maestro, która latem cieszyła się dużym zainteresowaniem gości. Tym razem, obok znanego już burgera Maestro Grilled Cheese pojawia się pyszna nowość – Maestro Grilled Veggies. To pierwszy w historii McDonald’s burger z pysznymi grillowanymi warzywami. W ofercie dodatków po raz kolejny pojawiły się zakręcone frytki z sosem śmietanowym. Dla wielbicieli deserów czeka także nowość – lody o smaku orzechowym!
Łosoś Jurajski - ryba bez toksyn i GMO w MAKRO
- Kategoria: HORECA
Na półkach MAKRO Polska pojawił się jedyny w swoim rodzaju produkt – Łosoś Jurajski, hodowany w proekologicznej fermie wykorzystującej wodę geotermalną sprzed 150 milionów lat.